Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ако западните сили се опитат да

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ако западните сили се опитат да
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да гласува, ако западните сили се опитат да изключат Русия от Съвета за сигурност на ООН

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че ако западните сили се опитат да изключат Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Сърбия няма да гласоподава за това, оповестяват сръбските медии.

" Сърбия няма да гласоподава за ограничение на правото на несъгласие или за изключване на Русия от Съвета за сигурност. Ние нямаме проблем с това ", акцентира нощес Вучич пред публицисти в Ню Йорк, осведоми Танюг. 

Според сръбския президент в случай че въпреки всичко Русия бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, това би било злополука за Сърбия (особено по отношение на въпроса за Косово и Метохия, чиято самостоятелност и Белград, и Москва не признават).

Вучич написа в , че е споделил на съветския външен министър Сергей Лавров, че Сърбия се е заела да съблюдава Устава на Организация на обединените нации и Резолюция 1244 на Съвета за сигурност. В обявата сръбският държавен глава благодари на Москва за поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия.

В последния ден от престоя си в Ню Йорк във връзка 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации отговаряйки на  въпроса дали някой може да го сложи в позиция да избира сред Европейски Съюз и Косово, Вучич повтори, че Сърбия няма да се откаже от териториалната си целокупност и ще продължи по европейския си път.

Сръбският президент разяснява още, че идната зима ще бъде сложна и по тази причина е значимо да се сътвори по-голям финансов буфер – тематика, която е разискал с ръководителя на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР